Felhívás cukorgyári emlékek gyűjtésére

Mint ismeretes, 2014 nyarán elkezdődött a Szerencsi Cukormúzeum felújítása és az új állandó kiállítások előkészítése. Hogy minél teljesebb és gazdagabb legyen az új tárlat, kérjük városunk minden lakóját, de különösképpen a volt cukorgyári dolgozókat, hogy segítsék elő a cukormúzeum megújulását. 1989-ig, a múzeum megalapításáig terjedő időszakból gazdag gyűjteménnyel rendelkezünk, de az azóta eltelt 25 év anyaga nagyon hiányos.  

Ha van olyan fennmaradt tárgyi emlékük, amelyet a múzeumnak ajándékoznának, azt nagy örömmel fogadjuk, és megőrizzük az utókornak. Természetesen a  fényképeket, dokumentumokat  is várunk, és azokat nem is kell véglegesen odaadományozni, mert ezeket a digitális másolat elkészítése után vissza tudjuk adni az eredeti tulajdonosnak.

Felajánlásaikat a Zempléni Múzeum telefonszámán: 47/777-770, levélben (Zempléni Múzeum, Szerencs, Huszárvár u. 11.) vagy emailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) is megtehetik.

Minden adományt előre is köszönünk, s reméljük a Szerencsi Cukormúzeum gyűjteményei még gazdagabbak lesznek általuk!

© 2019 Zempléni Múzeum. All Rights Reserved.