Értesítjük az érdeklődőket, hogy a Zempléni Múzeum ünnepek alatti nyitva tartása a következőképpen alakul:

 

április 29. (szombat)    nyitva

április 30. (vasárnap )  nyitva

május 1. (hétfő)          nyitva

 

   10.00 - 16.00  óra között.

 

 2017. május 2-tól a megszokott nyitva tartási rendben fogadjuk vendégeinket.

  

Május 1-jén is sok szeretettel várjuk látogatóinkat!

 

 

 

Örömmel értesítünk minden kedves érdeklődőt, hogy a felhívásunkra elegendő számú jelentkezés (51 fő) érkezett. Az Erzsébet-program támogatja pályázatunkat, így megrendezzük a Zempléni Múzeum nyári táborát. A jelentkezőket hamarosan értesítjük a továbbiakról. 

                          

A Zempléni Múzeum 2016-ban is megszervezi a Múzeumok Éjszakája elnevezésű rendezvényt. Ebben az évben is érdekes programokkal várjuk az érdeklődőket.

Akinek még nem volt alkalma megtekinteni az "Egyszer volt, hol nem volt" - Mesélnek a tárgyak (Szerencs és környékének régészeti emlékei) című új időszaki kiállításunkat, most megteheti - ingyenesen. A látogatók a tárlatot két óránként (17.00, 19.00, és 21.00 órától) kibővített vezetéssel tekinthetik meg, a köztes időben a gyermekek számára foglalkozásokat tartunk. 

Egy évvel ezelőtt a nyár ezen időszakában nyílt meg a Zempléni Múzeum kiállítása a kínai Ningboban. Az utazásról, a fogadtatásról, a kiállításról és sok egyéb érdekességről tart élménybeszámoló előadást a múzeum vezetője 20.00 órától, az emeleti múzeumpedagógiai foglalkoztatóteremben.

2015 év végén megszépült a vár "rejtett kincse", a toronyszoba. Ezen az éjszakán kinyílik az ajtó, bárki megnézheti a csigalépcsőn át megközelíthető szobát. A vállalkozó kedvűek kézműves foglakozáson is részt vehetnek. Megalkothatják kedvenc képeslapjukat különböző technikákkal, vagy ha még nem készültek volna fel eléggé, a szombati szurkoláshoz használható kellékeket is készíthetnek, hiszen most Magyarországon mindenki focilázban ég. Egy "meglepetés" kiállítás is várja a látogatókat, de ennek témáját nem áruljuk el. Jöjjenek, és nézzék meg! 

A Zempléni Múzeumban  is eredetileg szombatra terveztük a rendezvény lebonyolítását, de nem szeretnénk, ha bárkinek két jó program közül kellene választania, ezért inkább a péntek mellett döntöttünk. Sok szeretettel várunk mindenkit ezen a szép nyári estén múzeumunkba, legyenek a vendégeink!

 

Múzeumok Éjszakája, 2016. június 24 (péntek) 17.00.től 23.00-ig

Zempléni Múzeum, Szerencs, Rákóczi-vár 

Az Erzsébet-program keretében a szerencsi Zempléni Múzeum napközis tábort hirdet általános iskolás gyermekek számára!

A tábor ideje: 2016.08.08-2016.08.12. (8.00 és 16.00 között)

A táborozásban résztvevő gyermekek napi étkezési ellátást kapnak (reggeli, ebéd, uzsonna, gyümölcs).

A RÉSZVÉTEL INGYENES!

A múzeum dolgozói minden nap változatos programokkal várják az érdeklődő gyerekeket!

További információ kérhető:

személyesen: Zempléni Múzeum, 300Szerencs Huszárvár út 11

telefonon: 47/777-770 vagy a 20/225 6698-as számon (Domán Ágnes vagy Simka Orsolya)

e-mailen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">

 

A tábor csak megfelelő számú jelentkezés esetén indul.

Jelentkezési határidő: 2016. 07.18. (hétfő)

(Jelentkezni levélben, vagy telefonon lehet, a résztvevő gyermek adatainak megadásával.)

 

Részletes program:

 

Read more: Táborozz a múzeumban!

A Zempléni Múzeum évek óta  széles körű múzeumi programot biztosít a közoktatásban tanuló diákok különböző korosztályai számára, de az ehhez használt eszközök már elavultak (több, mint 8 évesek) voltak, és a tagintézmény Cukormúzeumból pedig teljesen hiányoztak. Ezért 2015. év végén intézményünk pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy uniós forrás bevonásával fejleszthesse oktatási-képzési szerepének infrastruktrurális feltételeit.

A kiírás szerint pályázni lehetett alkotókészséget és kreativitást fejlesztő közösségi terek, oktatótermek, gyermekfoglalkoztatók kialakítására, azok fejlesztésére; a fogyatékkal élők hozzáférését támogató infrastruktúra-fejlesztésre; korszerű, internet-csatlakozással rendelkező informatikai pont, vagy korszerűen berendezett önálló részlegek kialakítására.

A rövid pályázati és megvalósítási határidő ellenére a múzeumunk megvalósított egy sikeres projektet, amelynek keretében kialakítottunk egy új 18 fős oktatási teret, amelyet felszereltünk a szükséges bútorokkal és informatikai eszközökkel (szerver, munkaállomások, projektor, notebookok, fénymásoló). Az infokommunikációs akadálymentetsítés kötelező eleme volt a pályázatnak, ennek keretében látássérültek számára készültek különböző tárgyak, melyek segítségével speciális múzeumi foglalkozásokat tudunk biztosítani számukra.  A projekt eredményével részleteiben a http://zempleni-muzeum-palyazat.webnode.hu/ oldalról téjékozódhatnak az érdeklődők.

 

Language

Contact

Telefon/fax:

+36 47 777 770

Adress:

Hungary

postal code 3900; Szerencs

Huszárvár street 11. 

 

E-mail:

muzeum@szerencs.hu

Informations

Opening hours:

   Monday to Friday:

8 a.m. to 4 p.m. 

   Saturday and Sunday:

10 a.m. to 4 p.m.

 

Entrance fees:

Normal: 600 Ft

Reduced: 300 Ft

Postcard catalogue

 Képeslapok

Collection protection

 

 Copyright © 2017 Zempléni Múzeum  Rights Reserved.