A Zempléni Múzeum 2016-ban is megszervezi a Múzeumok Éjszakája elnevezésű rendezvényt. Ebben az évben is érdekes programokkal várjuk az érdeklődőket.

Akinek még nem volt alkalma megtekinteni az "Egyszer volt, hol nem volt" - Mesélnek a tárgyak (Szerencs és környékének régészeti emlékei) című új időszaki kiállításunkat, most megteheti - ingyenesen. A látogatók a tárlatot két óránként (17.00, 19.00, és 21.00 órától) kibővített vezetéssel tekinthetik meg, a köztes időben a gyermekek számára foglalkozásokat tartunk. 

Egy évvel ezelőtt a nyár ezen időszakában nyílt meg a Zempléni Múzeum kiállítása a kínai Ningboban. Az utazásról, a fogadtatásról, a kiállításról és sok egyéb érdekességről tart élménybeszámoló előadást a múzeum vezetője 20.00 órától, az emeleti múzeumpedagógiai foglalkoztatóteremben.

2015 év végén megszépült a vár "rejtett kincse", a toronyszoba. Ezen az éjszakán kinyílik az ajtó, bárki megnézheti a csigalépcsőn át megközelíthető szobát. A vállalkozó kedvűek kézműves foglakozáson is részt vehetnek. Megalkothatják kedvenc képeslapjukat különböző technikákkal, vagy ha még nem készültek volna fel eléggé, a szombati szurkoláshoz használható kellékeket is készíthetnek, hiszen most Magyarországon mindenki focilázban ég. Egy "meglepetés" kiállítás is várja a látogatókat, de ennek témáját nem áruljuk el. Jöjjenek, és nézzék meg! 

A Zempléni Múzeumban  is eredetileg szombatra terveztük a rendezvény lebonyolítását, de nem szeretnénk, ha bárkinek két jó program közül kellene választania, ezért inkább a péntek mellett döntöttünk. Sok szeretettel várunk mindenkit ezen a szép nyári estén múzeumunkba, legyenek a vendégeink!

 

Múzeumok Éjszakája, 2016. június 24 (péntek) 17.00.től 23.00-ig

Zempléni Múzeum, Szerencs, Rákóczi-vár 

Nyelvváltó

Információk

Nyitva tartás:

   Hétfőtől péntekig:

8.00 - 16.00 között

 

   Szombaton, vasárnap

    és az ünnepnapokon

       10.00 - 16.00 között

 

Belépőjegy árak:

Teljes árú jegy: 600 Ft

Kedvezményes árú jegy: 300 Ft

 

Tárlatvezetés:

    családoknak (6 főig)

        1500 Ft

    csoportoknak (7 fő felett)

        4000 Ft

 

Telefon: 47/777770

 

Cím:

3900 Szerencs, Huszárvár u 11.

 

E-mail: muzeum@szerencs.hu

Képeslap-katalógus

 Képeslapok

Állományvédelem

 

 Copyright © 2017 Zempléni Múzeum  Rights Reserved.